O nama​

Namještaj od prirodnog drveta s originalnim dizajnom uvijek je odlična ideja za uređenje prostora. Zanimljiv primjer elegantnog i neobičnog dekorisanja prostora je stol od epoxy smole (tečno staklo) ili od punog prirodnog drveta.

Moderni epoxy stolovi su izrazito popularni upravo zbog svoje jedinstvenosti. Ranije se epoxy smola koristila isključivo u proizvodnji plastike, ljepila i raznih izolacijskih lakova. Danas, ovaj neobični materijal postao je trend među dizajnerima namještaja i interijera, jer omogućava stvaranje originalnih i veoma lijepih komada namještaja i predmeta za uređenje prostora različitih stilova.

Diaaz stolovi su unikatni, potpuno prirodnog dizajna i ručno izrađeni. Ploče stolova mogu biti izrađene u različitim dimenzijama, oblicima i u skladu sa drugim željama i zahtjevima kupaca.

Prilikom izrade stolova, vođeni smo jedinstvenim ciljem da u potpunosti repariramo stari komad drveta i od njega napravimo impresivan proizvod, koji će svom novom vlasniku pružati osjećaj zadovoljstva i uživanja prilikom korištenja.

Dizajn naših stolova određuje sama priroda. Na komadima drveta kojima raspolažemo prije same izrade stola, pratimo prirodne linije drveta i dodajemo samo neophodno – tečno staklo kako bi se popunile i spojile prirodne pukotine.

Svaki izrađeni stol je unikatan, jer nije moguće napraviti dva identična primjerka ploče stola. Namještaj od drveta i epoksidne smole kompozicija je u kojoj su skladno isprepletene kreacije prirode i čovjeka. Jedinstveni drveni uzorak u kombinaciji sa obojenom ili prozirnom epoxy smolom, poliran je isključivo ljudskom rukom, do željenog sjaja.

Svojim neobičnim dizajnom, Diaaz moderni stolovi privlače pažnju. Modeli, u kojima je stolna ploča kombinovana od prirodog drveta (orah, trešnja, bijeli javor i jasen, bukva, hrast, bijeli bor i brijest) i epoxy smole, veoma su traženi. Moguće su razne kombinacije drveta sa epoxy smolom, prozirnom ili u željenoj boji, kao i u više boja ili sa dodatkom raznih dekorativnih predmeta. U ponudi imamo i modele koji se izrađuju kombinacijom različitih vrsta drveta, što dizajnerima, ali i krajnjim kupcima omogućuje da izraze svoju maštu.

Osim drvenih ploča, dizajniramo i proizvodimo različita funkcionalna postolja koja uljepšavaju cjelokupan dizajn stolova. Postolja dizajniramo i proizvodimo u različitim oblicima i materijalima po zahtjevu kupaca. Za izradu metalnih postolja koristimo čelične limove isječene laserom, savijane na automatskim presama i precizno spojene postupkom varenja. Postolja bojimo isključivo elektrostatskim postupkom i praškastim bojama.

Po zahtjevu kupaca, u mogućnosti smo napraviti postolja od čelika, inoxa, kovanog i ljevanog željeza. Osim metalnih, izrađujemo i drvena postolja od različitih vrsta drveta, poput bukve, hrasta, brijesta i drugih vrsta – u oblicima i dimenzijama prema zahtjevu.

Naša je ambicija ponuditi nove perspektive prirodnog dizajna, a naša misija je: Oživljavamo stara šumska stabla, selimo ih u Vaše domove i produžavamo njihov vijek trajanja.